Home Forums General Karting Discussion iame leopard starting issues

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  baruch fishman 2 years, 4 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #49460

    baruch fishman
    Participant

    Hi

    Working with my leopard engine and having some issues starting it.

    first my starter went and i installed a new one seems to work properly.

    When i push the green button to start it turns but i get some weird metal scraping noises , i think they are coming from the clutch. Does that sound like a known problem?

    Can i take off the clutch and try to start it by pushing the kart ?

     

    Thanks

    #49471

    Jim Derrig
    Participant

    The answer to your last question is “no.”

    Clutches can fail and can make many strange sounds, but I’m guessing the problem might be with the connection between the bendix gear that hooks to the starter and the ring gear that fits over the crank and sits between the clutch and the engine case.  Guessing further, you’ve reinstalled the starter incorrectly.  Try pulling it and reinstalling, making sure it is properly connected to the bendix and that when the bendix is activated it meshes smoothly with the ring gear.

    #49620

    baruch fishman
    Participant

    It started ~! thanks !

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Karting's News and Information Leader ekartingnews | an HMG publication